Acasă Noutăți ACTIVITĂŢI 07.04.2021- 20.04.2021

ACTIVITĂŢI 07.04.2021- 20.04.2021

426
0

      În îndeplinirea  atribuţiilor legale stabilite prin Legea 155/2010- legea poliţiei locale si H.G.1332/2010 – Regulamentul cadru de organizare şi funcţionare al poliţiei locale, în perioada  07.04.2021 -20.04.2021  lucrătorii Poliţiei Locale Rm.Sărat au acționat cu prioritate și au desfășurat activități specifice pentru impunerea normelor legale în domeniul protecției mediului, în special cu privire la existența contractelor cu operatorul de salubritate autorizat pe raza Municipiului Rm.Sărat, precum și pentru prevenirea, depistarea și sancționarea persoanelor care depozitează necontrolat orice tip de reziduri sau deșeuri menajere sau de orice altă natură.

     Astfel,  în acest sens, au continuat acțiunile specifice și in zona cartierelor din zona periferică a Municipiului Rm.Sărat in vederea punerii în aplicare a prevederilor H.C.L. 59/2015, modificată și completată prin H.C.L. 189/2018. Persoanele care nu vor respecta  măsurile dispuse vor  fi impozitate prin stabilirea unei taxe speciale de salubritate,  a cărei valoare finaciară este dublă față de tariful existent pentru fiecare persoană în parte, iar cei care nu au respectat termenul de 10 zile vor fi sancționați și cu amendă contravențională în cuantum de până la 1.000 lei.

     În acest sens au fost întocmite un număr de 102 de procese verbale cu avertisment persoanelor care nu dețin contract valabil cu operatorul de salubritate (ne referim la Cartierul Alecu  Bagdat si Cartierul Zidari)  și s-a stabilit și măsura complementară de încheiere a unui astfel de contract, în termen de cel mult 10 zile. Cu acestă ocazie au fost fost identificate un număr de 108 imobile care nu sunt locuite, iar în cazul în care aceste imobile sunt în stare necorespunzătoare de întreținere sau salubrizare, proprietarii sau deținătorii legali vor fi somați in perioada imediat următoare să ia măsurile care se impun, pentru a nu risca sancțiune contravențională si pentru a nu plăti cheltuielile generate de această activitate pe care le execută municipalitatea prin serviciile specializate.   Aceste acțiuni și activități pe linie de protecția mediului vor continua  în perioda următoare și în cartierele Barasca și Bariera Focșani.

     Pe această cale facem un apel la toți locuitorii municipiului să protejăm mediul înconjurător, să respectăm prevederile legale în vigoare și să venim in sprijinul autorităților locale, iar împreună să facem RÂMNICU SĂRAT UN ORAȘ MAI CURAT!

         Precizăm faptul că in primul trimestru al anului 2021 la nivelul Poliției Locale a Municipiului Rm.Sărat, pentru încălcarea prevederilor legale în domeniul protecției mediului au fost constatate și aplicate un număr de 244 de sancțiuni contravenționale în valoare de de 67.125 lei.

       De asemenea in primul trimestru al anului in curs, în îndeplinirea atribuțiillor legale ale Poliției Locale au fost constatate și aplicate un număr de 384 de sancțiuni contravenționale în valoare de de 57.400 lei, pentru nerspectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, republicată- pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și pentru nerspectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice.

        În aceeași perioadă lucrătorii Poliției Locale Rm.Sărat au continuat să desfășoare activități specifice în contextul actual al situației epidimiologice, pentru impunerea normelor legale în scopul prevenirii și răspândirii virusului SARS COV-2. Astfel în acest sens au fost efectuate verificări zilnice la persoanele pentru care a fost impusă măsura izolării/carantinării la domiciliu, fiind verificate un număr de 6.141  persoane cu domiciliul în 4.293 de locații pe raza Municipiului Rm.Sărat.

    Tot în această perioadă, în acest context, pentru aplicarea conformă a normelor legale incidente (Legea 55/2020) au fost constatate și aplicate un număr de 528  sancțiuni contravenționale în valoare de  196.500  lei (ex: nerespectarea măsurii de izolare/carantinare, nepurtarea măștii de protecție în spațiile publice, deplasare fără motiv întemeiat în intervalul orar 22.00-05.00, etc.).

      Vă recomandăm să apelaţi  în timp util și în mod pertinent Dispeceratul Politiei Locale a municipiului Rm.Sărat la nr.de telefon 0238/560101, pentru încălcari ale normelor legale pe care le avem în competenţă de constatare şi sancţionare.

     Cu stimă!

Întocmit,

Şef Serviciu

Bucur Dan Adrian

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here